maandag 17 december 2012

Landeninformatie op het web.



Nog niet zo lang geleden gaf het Koninklijk Instituut voor de Tropen de handige Landenreeks uit, waar veel gebruik van werd gemaakt in de mediatheek. Helaas is dit project gestopt en een aanrdig alternatief heb ik nog niet gevonden.
Daarom maar eens op het web gezocht naar een aantal sites met landeninformatie. Hieronder het resultaat. Lang niet volledig natuurlijk, dus ik houdt me aanbevolen voor reakties, met aanvullende bronnen.



Doel: beschikbaar stellen van Nederlandstalige informatie over landen, streken, eilanden en steden. Er zijn hoofdstukken over geografie, klimaat, planten en dieren, geschiedenis, economie en toerisme, bevolking, taal, godsdienst en samenleving. Naast een uitgebreide linkpagina zijn er per bestemming aparte links naar kaarten. Zeer uitgebreid en bruikbaar.



Informatie over alle landen ter wereld, inclusief deels afhankelijke gebieden en eilanden. Lees alles over gebruiken, reistijden, weer, klimaat, tijdsverschil en meer praktische informatie.
Er zijn nogal wat landen, die in voorbereiding zijn en waar dus geen gegevens zijn te vinden, maar van de landen die wel klaar zijn is  goede informatie te vinden, met linktips en werkstuktips.


Reisinformatie en algemene informatie over 369 verschillende landen, eilanden, dwergstaten, afhankelijke en onafhankelijke gebieden. Veel aandacht voor toerisme, weinig achtergrondinformatie.


Informatie over weer en klimaat van alle landen. Daar blijft het bij.


Per land links naar bevolking, taal en godsdienst,  bezienswaardigheden, geogafische ligging, klimaat en cultuur, en een landkaart. Het accent lig verder nogal op het toerisme en reismogelijkheden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten