maandag 17 september 2012

Klassieke Olympiaden.De Vereniging Vrienden van het Gymnasium (VVG), het Nederlands Klassiek Verbond (NKV) en de Vereniging Classici Nederland (VCN) organiseren dit jaar voor de eerste maal “de Klassieke Olympiaden”. Deze olympiaden bestaan uit twee aparte wedstrijden: een vertaalwedstrijd voor Latijn en een wedstrijd voor Grieks waarbij leerlingen zelfstandig een taak voorbereiden en hierover bevraagd worden. Hiermee hopen VVG, NKV en VCN het enthousiasme en de belangstelling van leerlingen voor de klassieke talen te vergroten en gemotiveerde en talentvolle leerlingen de kans te geven hun beste kunnen te tonen.

Klassieke Olympiade voor Latijn
Deze olympiade komt in de plaats van de jaarlijkse vertaalwedstrijd Latijn die georganiseerd werd door de VVG. De vertaalwedstrijd zal bestaan uit een schriftelijke vertaling van een ongeziene Latijnse tekst in proza of poĆ«zie, te maken op: donderdag 22 november 2012 vanaf 14.30 tot 16.30 uur in het Christelijk Gymnasium (Koningsbergerstraat 2, 3531 AJ Utrecht). Lekker dichtbij voor  gemotiveerde CGU-ers.
Klassieke Olympiade voor Grieks
Voor de Griekse olympiade - anders dan die voor Latijn - werken leerlingen zelfstandig vooraf een taak door die binnenkort te downloaden is op de site van het Nederlands Klassiek Verbond. De wedstrijd zelf zal bestaan uit het vertalen van een voorbereide passage, het beantwoorden van vragen over deze opdracht en het schrijven van een essay. Dit alles zal plaatsvinden op donderdag 31 januari 2013 op het Stanislascollege Pijnacker (Sportlaan 3A, 2641 AZ Pijnacker).

Aanmelden kan tot 15 november 2012 voor de olympiade Latijn en tot 15 januari 2013 voor de olympiade Grieks.

Bron: www.nkv.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten